Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Abortusz képes leírás - Terhesség.tlap.hu
részletek »

Abortusz - Terhesség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » Abortusz
Keresés
Találatok száma - 5 db
A vetélések okai, megelőzésük

A vetélések okai, megelőzésük

A terhesség megszakadását a 28. hét előtt vetélésnek nevezzük. A vetélések okaival, megelőzésük lehetőségeivel, osztályozásukkal, fajtáival foglalkozik az oldal. A vetélésnek lehetnek anyai és apai okai is. Az oldal még precízen foglalkozik a vetélés lefolyásával is.

Abortusz tabletta - sajtóközlemény

Abortusz tabletta - sajtóközlemény

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóközleménye az abortusz tablettával kapcsolatban: Az abortusz-tabletta alkalmazása nem vonja maga utána a terhesség-megszakítások számának növekedését, ugyanakkor kevesebb kockázattal jár, mint a műtéti beavatkozás...

Abortusz/vetélés

Abortusz/vetélés

Az abortusz szó vetélést jelent, mely lehet spontán és művi. Ezt azért fontos tisztázni, mert sokszor csak a terhességmegszakítással kapcsolatban szerepel a szó. Hogyan történik a terhességmegszakítás? Milyen veszélyei lehetnek a terhesség megszakításnak? Ezeket a kérdéseket járja körül az oldal.

Terhesség megszakítás

Terhesség megszakítás

Sokan használják hibásan, illetve általánosítva az abortusz szót a terhességek megszakítására. Valójában az abortusz latin eredetű szó és elsősorban elvetélés', idő előtti világra jövetel' jelentésekkel bír. Szorosabb értelemben az emberi magzat méhből való eltávozását vagy eltávolítását jelenti.

Tinédzserek és az abortusz

Tinédzserek és az abortusz

A kamaszkori terhesség sok veszélyt rejt magában. Sajnos egyre több fiatal lánnyal történik meg, hogy teherbe esik, illetve azon a szörnyű élményen, hogy el kell vetetnie a babát. Pedig fontos lenne a megelőzés és a felvilágosítás.

Tuti menü