Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A terhesség első jelei képes leírás - Terhesség.tlap.hu
részletek »

A terhesség első jelei - Terhesség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » A terhesség első jelei
Keresés
Találatok száma - 3 db
A terhesség korai jelei, terhességi tesztek

A terhesség korai jelei, terhességi tesztek

A nők egy része csak akkor gondol a terhességre, amikor a várt menstruáció késik és a terhesség tünetei már jelentkeznek. Az oldal felsorolja a terhesség legkorábbi jeleit, a különböző terhességi vizsgálatokat, a terhességi tesztek alkalmazását.

A terhesség legkorábbi jelei

A terhesség legkorábbi jelei

Terhes vagyok? Ha nem vagy biztos abban, hogy terhes vagy, olvasd el az alábbiakban, milyen tünetekkel találkozhatsz a terhesség korai szakaszában. Bár számos nő észleli a terhességi szimptómákat, jó néhányunk semmit sem érez. Az első jelek ugyanis összetéveszthetőek bizonyos más betegségek tüneteivel.

Hogyan kell terhességi tesztet csinálni?

Hogyan kell terhességi tesztet csinálni?

Ahogy mondani szokták, egy nő két dologért tenne meg mindent: azért, hogy legyen gyereke, és azért, hogy ne legyen. A terhességi teszthez is kétféle anyajelölt fordulhat: az, aki azért drukkol, hogy pozitív legyen az eredmény, és az, aki a negatív eredményért szorít. Mindkét esetben fontos, hogy helyesen végezzük el a tesztet és jól értelmezzük az eredményt. Terhességi tesztet nagyobb boltokban és patikákban is beszerezhetsz. Érdemes a patikába menned, ahol az eladók a segítségedre lehetnek. A megbízhatósága kb. ugyanaz mindegyiknek, de más-más az érzékenységük, így vannak olyanok, amelyek korábbi szakaszban is kimutatják a terhességet. A teszt a megemelkedett HCG szintet méri, ami csak egy bizonyos idő után mutatható ki, általában a megtermékenyülést követő 10-12. napon. Így ennél korábban ? bár fontos, hogy minél előbb bizonyosságot szerezz ? nem érdemes elvégezni a tesztet. A megtermékenyülés napja egybe esik a peteéréssel, ami a ciklusod hosszától függ, de termékenység kalkulátorral meghatározhatod (a kapcsolódó linkeknél ajánlok egyet).

Tuti menü