Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ikerterhesség képes leírás - Terhesség.tlap.hu
részletek »

Ikerterhesség - Terhesség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » Ikerterhesség
Keresés
Találatok száma - 5 db
Az ikerterhesség jelei

Az ikerterhesség jelei

Az ikreket misztikum övezi életük első pillanatától fogva. Bármennyire hihetetlen, napjainkban - még a négydimenziós ultrahang és a fejlett CTG-berendezések korában is - az ikerterhességek nagyjából öt százaléka nem derül ki, csak a várandósság második szakaszában. Vannak azonban igen konkrét tények, amelyek arra utalhatnak, hogy nem egy, hanem több magzat bújik meg a pocakban.

Ikerterhesség

Ikerterhesség

Az ikerterhességek száma manapság nem elhanyagolható, hiszen a szülések egy-két százalékát az ikerszülések teszik ki. Az ikerterhességre való hajlam örökölhető, de napjainkban a meddőség elleni kezelések is előidézik az ilyen terhességek számának növekedését. Bemutatja az oldal az ikerterhességek formáit, hogy milyen nehézségek merülhetnek fel és milyen feladatok várnak ránk, ha már világra jöttek az ikrek.

Ikerterhesség - hasznos tudnivalók

Ikerterhesség - hasznos tudnivalók

Ikerterhességről akkor beszélünk, ha az anya egynél több magzatot visel. Bár sokan szeretnének családtervezési vállalásaiknak egyetlen szüléssel eleget tenni, az ikerterhességet a később felsorolandó okokból, kóros állapotnak tekintjük.

Ikerterhesség esetén

Ikerterhesség esetén

Az ikerterhesség során fellépő terhesgondozási speciális feladatok leírása, azaz milyen extra vizsgálatokra van szükség ilyenkor, a lehetséges szövődmények, komplikációk ismertetése és tanácsok a szülés módjának megválasztásához, pl. hogy mikor szükséges mindenképp császármetszést végezni.

Ikreket vársz?

Ikreket vársz?

A legtöbb kismamát váratlanul éri az ikerterhesség híre. Ha túl vagy az első meglepetésen, készülj fel az oldal adta tippekkel, hogy a két baba ne legyen dupla teher. Mire ügyelj, ha ikreket vársz, vizsgálatok, otthon vagy kórházban? Egy kis segítség a mindennapokra.

Tuti menü