Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Terhesség linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: A terhesség - Az ikerterhesség [2. oldal]
részletek »

Terhesség képes leírás: A terhesség - Az ikerterhesség [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 136 db
A terhesség szakaszai

A terhesség szakaszai

Eljön a tervezett terhesség előtti utolsó havi ciklus ideje. Leendő babánk, ill. saját egészségünk érdekében célszerű előrelátónak lenni. Ettől a pillanattól viselkedjünk terhesként. Ha eddig még nem szedtél magzatvédő vitaminokat, most mindenképpen ajánlott elkezdeni. Ez a kezdet és erről bővebben is olvashatsz az oldalon hétről hétre.

A vegetáriánus életmód hatásai terhessség idején

A vegetáriánus életmód hatásai terhessség idején

A helyesen összeállított vegyes étrend fedezi legjobban a várandósság alatti igényeket, kivéve a vasat, illetve a folsavat, amelyek pótlására a nagymértékben megnőtt igény miatt célzottan alkalmazott szupplementáció indokolt.

A vetélések okai, megelőzésük

A vetélések okai, megelőzésük

A terhesség megszakadását a 28. hét előtt vetélésnek nevezzük. A vetélések okaival, megelőzésük lehetőségeivel, osztályozásukkal, fajtáival foglalkozik az oldal. A vetélésnek lehetnek anyai és apai okai is. Az oldal még precízen foglalkozik a vetélés lefolyásával is.

A viták középpontjában: fiú vagy lány?

A viták középpontjában: fiú vagy lány?

Sok szülő ha tehetné, megválasztaná születendő gyermeke nemét. Ma még mindig vita tárgyát képezi, hogy morálisan elfogadható-e az ilyesfajta születésszabályozás. A szülők szemszögéből. Előnyök és hátrányok. Morális kérdés? Hogyan történik az eljárás. Etikai vagy jogi kérdés?

A zene a híd szülő és gyermeke keözött

A zene a híd szülő és gyermeke keözött

A zene, a hangok, a ritmus a legkorábbi élmény az ember életében. Gondoljunk csak az anya szívhangjára, melyet a magzat méhen belüli léte alatt mintegy 20 milliószor hall ritmikusan ismétlődve. (Nem véletlen tehát az sem, hogy több anya számol be arról, hogy a 25. terhességi hetet követően magzatuk dobzenére ritmikus mozgással reagál).

Abortusz tabletta - sajtóközlemény

Abortusz tabletta - sajtóközlemény

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóközleménye az abortusz tablettával kapcsolatban: Az abortusz-tabletta alkalmazása nem vonja maga utána a terhesség-megszakítások számának növekedését, ugyanakkor kevesebb kockázattal jár, mint a műtéti beavatkozás...

Abortusz/vetélés

Abortusz/vetélés

Az abortusz szó vetélést jelent, mely lehet spontán és művi. Ezt azért fontos tisztázni, mert sokszor csak a terhességmegszakítással kapcsolatban szerepel a szó. Hogyan történik a terhességmegszakítás? Milyen veszélyei lehetnek a terhesség megszakításnak? Ezeket a kérdéseket járja körül az oldal.

Áldott állapotban vegetáriánusként

Áldott állapotban vegetáriánusként

A vegetáriánus kismamák is elgondolkodnak bizonyára azon, hogy táplálkozásuk vajon megfelelő-e a szervezet "más állapotának", és követhető-e a terhesség alatt? Nem szenved-e majd valamilyen hiánytól a baba? Az oldal erőssége, hogy terhességi szakaszonként is foglalkozik a vegetáriánus kismamák táplálkozásával.

Amit a terhességről tudni szeretnél

Amit a terhességről tudni szeretnél

Hasznos információk minden várandós kismama számára terhesség és szülés témakörében. Terhesség hétről hétre, életmód, egészség, vizsgálatok, szülésre való felkészülés. Közel 40 éves szülészeti tapasztalatommal abban szeretnék Neked segíteni, hogy az elkövetkező heteket, hónapokat életed egyik legcsodálatosabb időszakaként élhesd át.

Hirdetés
Anya - magzat kapcsolat fejlesztése

Anya - magzat kapcsolat fejlesztése

Az anya-magzat kapcsolat és kommunikáció fejlesztése - Kathexis terápia. Csoportos foglalkozás a terhesség kezdetétől, de kifejezetten ajánlott a 24. terhességi héttől. A terhesség különböző szakaszainak (első, második, harmadik) megvannak nemcsak a sajátos öröm, de szorongás oldalai is, mely élmények nyílt feldolgozása hozzátartozik az anyai személyiségrész alakulásához.

Anya magzat kommunikáció

Anya magzat kommunikáció

Számos kísérlettel, és fájó várakozással eltelt év, és a várva várt baba még mindig nem fogant meg? A gyermekáldás elérésének egyik útja a spirituális megközelítés, amely a test, és a lélek harmóniáját, diszharmóniáját hivatott feltárni. A foganási nehézségek holisztikus feltárása, és az anya magzat kommunikációja már a várandósság első pillanatától, illetve akár azt megelőzően is, alternatív lehetőséget kínálnak a gyermektervezés során. Ismeretek birtokába juthatunk arról, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a terhesség bekövetkezzen életünkben.

Anya-magzat kapcsolatanalízis

Anya-magzat kapcsolatanalízis

Anya-magzat kapcsolatanalízis kérdésköre tapasztalat alapján. Ha tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen a blog olvasása közben merült fel benned, az oldal alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségeit is.

Árthat-e a magzat fejlődésének a hajfestés?

Árthat-e a magzat fejlődésének a hajfestés?

Bár bizonyítani eddig nem tudták, hogy közvetlenül kárt tenne a magzatban a terhesség alatti hajfestés, ennek ellenére nem árt óvatosnak lenni. A terhesség alatti hajfestéssel kapcsolatban nem a felvitt festékanyag (amibe a körömlakk is beletartozik) felszívódása az elsődleges veszélyforrás, hanem a belélegzett vegyszerek.

Az a 9 hónap

Az a 9 hónap

A szülészet legújabb eredményeire építő kötetből a gyermekvárásra, a szülésre és a leendő szülők életmódjára vonatkozó minden fontos információ megtudható. A neves szerzők tanácsokat adnak a fogamzási tervvel és az orvosválasztással kapcsolatban.

Az élet mágikus kezdete

Az élet mágikus kezdete

Chopra, a közismert orvos-filozófus és a kaliforniai Chopra központ másik két munkatársa a tudatosan viselt terhességről, a gyermekszülésről és az újszülött első napjairól állított össze közérthető, mindenre kiterjedő és könnyen alkalmazható kézikönyvet mindenkinek, aki részese akar lenni az élet eme csodájának.

Az első jelek, terhes vagyok

Az első jelek, terhes vagyok

A testük működését jól ismerő nők nagyon hamar megérzik, amikor teherbe esnek. A legtöbben azonban csak az első tünetekből vesszük észre. Az alábbi lista a leggyakoribb első jeleket ismerteti. Lehet, hogy mindegyiket megtapasztaljuk, lehet, hogy csak néhányat, de ritka esetben az is lehetséges, hogy egyet sem.

Az ikerterhesség jelei

Az ikerterhesség jelei

Az ikreket misztikum övezi életük első pillanatától fogva. Bármennyire hihetetlen, napjainkban - még a négydimenziós ultrahang és a fejlett CTG-berendezések korában is - az ikerterhességek nagyjából öt százaléka nem derül ki, csak a várandósság második szakaszában. Vannak azonban igen konkrét tények, amelyek arra utalhatnak, hogy nem egy, hanem több magzat bújik meg a pocakban.

Tuti menü