Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magzati fejlődés képes leírás - Terhesség.tlap.hu
részletek »

Magzati fejlődés - Terhesség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » Magzati fejlődés
Keresés
Találatok száma - 7 db
A magzat fejlődése

A magzat fejlődése

A magzat fejlődésének bemutatása hónapról hónapra képekkel szemléltetve. Az oldal ismerteti, hogy mindeközben hogyan változik a kismama szervezete is. A várandósság első két hete valójában a peteérésig, illetve a megtermékenyülésig eltelt időszakot jelenti. Ekkor valójában még nem is vagyunk terhesek. A petesejt és a hímivarsejt egyesülése után a megtermékenyült petesejt hamarosan osztódni kezd és megkezdi utazását a méh ürege felé. Innentől kezdődik a mesés utazás a 40. hétig.

A magzat fejlődése hétről-hétre

A magzat fejlődése hétről-hétre

Egy ember attól fogva kezd el létezni, amikor az ondósejt és a petesejt egyetlen sejtté egyesül: megtermékenyült a petesejt. A hat napos vándorlás során (a méhkürtből a méh üregéig) a zigóta a sejtek halmazából álló gömböcskévé alakul. Az első hónapban ez a sejt magzattá (embrió) fejlődik, mely kb. 5 mm hosszú, szervei kezdetleges formában elkezdenek fejlődni... És innen nincs megállás a 40. hétig. Magzati fejlődés és az anyai szervezet. Milyen változásokon mennek át? Ezt mutatja be az oldal.

A magzati fejlődésről és a külső ingerek fontosságáról

A magzati fejlődésről és a külső ingerek fontosságáról

Milyen ingerek érik a méhen belül a magzatot?. A környezetből érkező ingerek érzékeléséhez és feldolgozásához szükséges neuronok (idegsejtek) osztódása a fogantatást követő első hónapban elképesztő sebességű: percenként negyedmillió új neuron jön létre. Noha ez az osztódás később mérséklődik, majd le is áll, az agyban lévő idegsejtek közötti kapcsolódási lehetőségek száma szinte végtelen. Fontos tudni, hogy egy személy értelmi képessége nem az agysejtek mennyiségétől, hanem a sejtek közötti kapcsolatok számától függ. Ezért is lényeges, hogy a babát már magzati korában sok különböző inger érje, hiszen ezekkel stimulálható az agysejtek hídjainak" kialakítása.

A születés előtti fejlődés biológiája

A születés előtti fejlődés biológiája

Ez a csodálatos oldal lépésről lépésre bemutatja a születés előtti fejlődést. Például a magzat 9 hetesen és 3 naposan már képes tárgyakat megfogni, fejét előre-hátra mozgatni, nyitni és zárni az álkapcsát, mozgatni a nyelvét, sóhajtani és nyújtózni. Az arc, a tenyér és a talp idegi receptorai érzékelik az enyhe érintést. A talp enyhe megérintésekor" a magzat csípője és térde meghajlik, és lábujjait begörbítheti...

Árthat-e a magzat fejlődésének a hajfestés?

Árthat-e a magzat fejlődésének a hajfestés?

Bár bizonyítani eddig nem tudták, hogy közvetlenül kárt tenne a magzatban a terhesség alatti hajfestés, ennek ellenére nem árt óvatosnak lenni. A terhesség alatti hajfestéssel kapcsolatban nem a felvitt festékanyag (amibe a körömlakk is beletartozik) felszívódása az elsődleges veszélyforrás, hanem a belélegzett vegyszerek.

Fejlődés menete az anyaméhben

Fejlődés menete az anyaméhben

A baba fejlődése az anyaméhben. A várandósságot három trimeszterre osztják fel. A terhesség és a baba fejlődése hétről- hétre ultrahang felvételekkel.

Magzatvédő vitamin - PharmaPlaza

Magzatvédő vitamin - PharmaPlaza

A terhesvitamin szedése ajánlatos a várandóság alatt, hiszen ilyenkor nagyobb mennyiségben van szüksége a különböző vitaminokra. A magzatvédő vitamin hozzájárul a baba egészséges fejlődéséhez. Ezek különleges összetevőit a kismamák és a babák különlegesen igényeinek megfelelően választották meg. Tekintse meg a webshopunk felületét, ahol még sok más a hasznos termék található, kedvező árakkal, akciókkal várjuk. A PharmaPlaza webpatikában szerepelnek még a babaápolás termékei, nálunk kényelmesen megvásárolhatja ezeket az otthonából.

Tuti menü