Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magzati rendellenességek szűrése képes leírás - Terhesség.tlap.hu
részletek »

Magzati rendellenességek szűrése - Terhesség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » Magzati rendellenességek szűrése
Keresés
Találatok száma - 6 db
4D Ultrahang.org

4D Ultrahang.org

Nagyon sokan még ma is luxusnak, úgynevezett babamozinak tartják a 4D-s ultrahangot, pedig már számtalanszor bebizonyosodott, hogy sokkal pontosabb képet ad a méhen belüli állapotokról, ebből adódóan nagyobb pontossággal megállapíthatók az esetleges megelőzésre szoruló helyzetek. Ez az oldal azért jött létre, hogy minden kismama számára megfelelő tájékozódási lehetőséget nyújtson arról, hogy mely intézményekben tud 4D-s ultrahang vizsgálatot végeztetni. Akár abból a célból, hogy nyugodtabb legyen a magzat egészségével kapcsolatban, akár kíváncsiságból.

Down-kór szűrés anyai vérből

Down-kór szűrés anyai vérből

A magzat kromoszómáinak vizsgálata korábban csak a magzati sejtek elemzésével volt lehetséges. A PrenaTest vizsgálat hatékonyságát tekintve alternatívája lehet az invazív eljárásoknak, mivel az anyai vérben található szabad magzati DNS-szakaszok elemzésével képes azonosítani a Down-kórt és más számbeli kromoszóma-rendellenességeket. A teszt nem veszélyezteti a terhességet, nem növeli a vetélés és egyéb anyai vagy magzati szövődmények kockázatát, és nem jelent pszichés megterhelést a várandós számára. A vizsgálat 9-20. terhességi hét között végezhető, ikerterhességek esetében is alkalmazható, és akár egy héten belül megbízható eredményt nyújt. Oldalunkon minden további fontos információt megtalál a PrenaTest vizsgálatról.

Magzati Diagnosztikai Központ

Magzati Diagnosztikai Központ

A Magzati Diagnosztikai Központ a várandósgondozás területén meghatározó szerepet tölt be. Intézményünk élen jár a modern eljárások bevezetésében, a korszerű - terhesség alatti - vizsgálatok magas színvonalú biztosításában. Több mint 50 szakintézménnyel működünk együtt. Ennek révén a magyarországi várandósok mintegy 25%-a részére végzünk speciális, a Down-kór és egyéb rendellenességek várandósság alatti kiszűrésére irányuló vizsgálatot. A korszerű várandósgondozás keretében végzett ultrahangvizsgálatokon túl lehetőség van az újszülötteknél különböző szűrővizsgálatok elvégzésére is.

Magzati rendellenesség-szűrés

Magzati rendellenesség-szűrés

A magzati rendellenesség-szűrés kiterjed nem csak a magzat öröklődő betegségeire, hanem a kromoszóma-rendellenességek mellett az egyéb, méhen belül kialakult betegségek szűrésére is. Mindezek vizsgálatát nagy felbontóképességű, 4 dimenziós képalkotásra is alkalmas ultrahang készülék, tapasztalt orvosok, jól felkészült biológusok, valamint szükség esetén genetikai tanácsadás is segíti.

Magzati szűrővizsgálatok

Magzati szűrővizsgálatok

Magzati szűrővizsgálatok a genetikai rendellenességek kimutatására. A magzati szűrés feladata a számbeli és egyéb kromoszóma-rendellenességek, az öröklött genetikai rendellenességek, valamint a fertőzések és a különféle magzatkárosító anyagok által okozott fejlődési rendellenességek kimutatása. A testi kromoszómák számbeli eltérései, az ivari kromoszómák számbeli eltérései, egyéb kromoszóma-rendellenességek, öröklött ártalmak és a szűrővizsgálatok menetének bemutatása.

Magzati ultrahang

Magzati ultrahang

A modern orvostudomány, valamint az orvosi technológia rohamos fejlődésével, az utóbbi évtizedekben olyan korszerű gyógyászati alkalmazások váltak rutin eljárássá, amelyek alapjaiban változtatták meg az orvosi diagnosztika, a prevenciós, vagy éppen a regeneratív medicina mindennapi gyakorlatát. Ezen eljárások alapvető célja, hogy az esetleges orvosi beavatkozásokat megelőzze, azok kockázatát a minimálisra csökkentse, illetve, hogy az adott rendellenességeket minél korábban és pontosabban diagnosztizálja.

Tuti menü