Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zene és a magzat képes leírás - Terhesség.tlap.hu
részletek »

Zene és a magzat - Terhesség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terhesseg.tlap.hu » Zene és a magzat
Keresés
Találatok száma - 9 db
A zene a híd szülő és gyermeke keözött

A zene a híd szülő és gyermeke keözött

A zene, a hangok, a ritmus a legkorábbi élmény az ember életében. Gondoljunk csak az anya szívhangjára, melyet a magzat méhen belüli léte alatt mintegy 20 milliószor hall ritmikusan ismétlődve. (Nem véletlen tehát az sem, hogy több anya számol be arról, hogy a 25. terhességi hetet követően magzatuk dobzenére ritmikus mozgással reagál).

Babazene

Babazene

A holland származású Raimond Lap olyan speciális zenét fejlesztett ki várandós és újdonsült mamák és csecsemőik részére, amely segíti a baba intellektuális fejlődését, társas viselkedésének elsajátítását és fejleszti kreativitását. Ugyanakkor a kicsik megismerik a zene alapvető jellemzőit: dallamot, harmóniát, és ritmust...

Fellegi Ádám babakoncertjei

Fellegi Ádám babakoncertjei

Terhesség alatti felkészítés a klasszikus zenei érzékenység kialakítására, a magzatban valamint a megszületés után speciális zenére nevelés az első 18 élethónap alatt, főleg Mozart zenéjével. Habár általánosan elismert a zene felbecsülhetetlen pozitív hatása testre és lélekre, mégis mindenütt CD-re felvett, tehát konzervzenét használnak terapeuták és pedagógusok egyaránt. Fellegi Ádám módszerének lényege az élő előadás szuggesztivitása.

Hangalapú magzati stimulációs módszerek

Hangalapú magzati stimulációs módszerek

Hangalapú magzati stimulációs módszerek összehasonlítása - Stimulálás zenével, illetve szívhangokkal. A szerző vezetője volt egy kontrollált kutatásnak, melynek célja a hangalapú magzati stimulációs módszerek fejlődésre gyakorolt hatásainak értékelése volt. A kutatás során elemezték az anyai ének és a klasszikus zenei felvételek magzatra gyakorolt hatásait és összehasonlították azokat a mesterségesen felgyorsított szívverést utánzó hangminták hatásaival.

Mondókák, dalok a magzatnak

Mondókák, dalok a magzatnak

A fül az első olyan érzékszervünk, mely ingereket közvetít a magzat számára a külvilágból. Már a 4 hónapos magzat is pozitívan reagál arra, ha énekelnek neki. Fontos, hogy az édesanya vetkőzze le az esetleges gátlásait az éneklésével kapcsolatban, mert gyermeke számára ő biztosítja a nyugodt érzelmi világot

Műértő magzatok

Műértő magzatok

Egy ideje tudjuk: a magzatok nemcsak az édesanyjuk hangját ismerik föl, hanem azt a dallamot, verset vagy akár prózai szöveget is, amelyet a mama sokat ismételgetett a várandóssága alatt.

Szeretethang kismamáknak, babáknak

Szeretethang kismamáknak, babáknak

"A magzat zenei nevelését már az anya születése előtt kilenc hónappal el kell kezdeni." (Kodály Zoltán) Szeretethang - a MÁV Szimfonikus Zenekar művészeinek hangversenysorozatavárandós kismamák és az őket kisérő kispapák részére a zenekar próbatermében havonta egy alkalommal.

Zene magzati korban

Zene magzati korban

Számtalan kutatás folyt már azzal kapcsolatban, hogy a babák hallanak-e magzati korban. A kutatók megállapították, hogy az anyaméhben a magzatvizen kereszetül is tökéletese3n megérkezik az anyaméhből érkező hang a belső fülbe...

Zenéljünk a magzatnak

Zenéljünk a magzatnak

A magzati korban hallgatott zene pozitív hatást fejt ki az agy fejlődésére, a későbbiekben elősegíti, megkönnyíti bizonyos ismeretek elsajátítását. A magzat rendszerint a 6-7 hónaptól reagál a zenei hangokra is. A klasszikus zenétől rendszerint megnyugszik, élénkebb ritmustól ideges lesz, gyorsul a szívverése, gyorsabban mozog.

Tuti menü